• 1
  Majonesverksted

  Majonesverksted

  Sentralen Restaurant

  Jada, man kan kjøpe majones på tube. Men det er faktisk megaenkelt å lage majones selv, bare man vet hvordan. Og det skal proffe kokker lære deg! 

  Mer info
 • 2
  Scratch

  Scratch

  TekstLab

  Har du en idé til en dans, sang, rap, dikt, historie eller fortelling? Da må du nesten stikke innom TekstLab og prøve deg! Du får guiding av TekstLabs ungdom og scenekunstnere, som for eksempel gir deg sjansen til å teste ut den fete loopmaskinen de har. Her vil du også få oppleve musikk og dans fra scenen.

  Mer info
 • 3
  Lag ditt eget insekthotell

  Lag ditt eget insekthotell

  Miljøagentene

  Livet på jorda er hundre prosent avhengig av insekter. Det gjelder særlig insektene som hjelper til med pollinering, som for eksempel bier. Derfor er insektene faktisk menneskets aller beste venner. Og insekter trenger, akkurat som deg og meg, et sted å bo. Hvorfor ikke komme til Miljøagentene og lage et fjongt insektshotell? 

  Mer info
 • 4
  Fiksefest

  Fiksefest

  Norges Naturvernforbund

  Naturvernforbundet (og Verdens Kuleste Dag, såklart!) syns at vi skal bli flinkere til å ta vare på tingene våre. Hvis en leke du er glad i blir ødelagt, burde du jo forsøke å reparere den, i stedet for å kaste den. Du kan lære deg hvordan på Verdens Kuleste Fiksefest!

  Mer info
 • 5
  Teltkino

  Teltkino

  Film fra Sør

  Verdens Kuleste Dag elsker kino! Derfor har vi med oss Film fra Sør. De skal vise deg filmer som du aldri før har sett maken til! 

  Mer info
 • 6
  Streetdance

  Streetdance

  Soul Sessions

  Ra-ta-ta-ta-ki-ki ned på huk, arma bak, blikket frem og ryggen rak. Har du lyst til å prøve å vogue eller breake? Soul Sessions kommer til Verdens Kuleste Dag for å lære deg de cooooleste streetdancemovsa!

  Mer info
 • 7
  Kickboxing

  Kickboxing

  Norges Kickboxingforbund

  Har du prøvd kickboxing før? Ikke det? Da må du benytte sjansen på Verdens Kuleste Dag!

  Mer info
 • 8
  Spill sjakk

  Spill sjakk

  Norges Sjakkforbund

  Glem Magnus Carlsen! På Verdens Kuleste Dag er det du som skal være sjakkstjerne! Norges sjakkforbund setter opp sjakkbrett på sjakkbrett, sånn at du kan se hva du er god for eller bare lære deg noe helt nytt!

  Mer info
 • 9
  Sommerskøyter

  Sommerskøyter

  Norges Skøyteforbund

  Du trodde kanskje skøyter var forbeholdt vinteren? Tro om igjen! Verdens Kuleste Dag har selvfølgelig besøk av Norges skøyteforbund og deres sommeris! 

  Mer info
 • 10
  Volleyball

  Volleyball

  Norges Volleyballforbund

  Norges Volleyballforbund kommer til Verdens Kuleste Dag og har med seg en hel strand! Nesten, i hvert fall. Med rundt 120 tonn sand blir det nok plass til å gi deg den riktige beachvolleyballfølelsen!

  Mer info
 • 11
  Bæsj

  Bæsj

  Naturhistorisk museum

  Bæsj er gøy! Akkurat som deg og meg, så måtte dinosaurene bæsje. All den bæsjen kan vi faktisk finne spor av den dag i dag. Naturhistorisk museum kommer til Verdens Kuleste Dag med nettopp dinosaurbæsj!

  Mer info
 • 12
  Apparattrening

  Apparattrening

  Foreningen for egenorganisert idrett

  Etter å vært innom denne gjengen kan du trene hvorsomhelst! Enhver lekeplass kan bli ditt eget treningssenter og du kan være din egen trener.

  Mer info
 • 13
  Eventyrtelt

  Eventyrtelt

  Nasjonalmuseet

  Det var en gang et museum som skulle komme til Verdens Kuleste Dag for å fortelle eventyr. Nesten, i hvert fall! Nasjonalmuseet setter opp et eventyrtelt, og du kan få høre eventyr og hjelpe til å lage eventyr.

  Mer info
 • 14
  Bli popstjerne

  Bli popstjerne

  JM Norway

  Verdens Kuleste Dag har mange scener, men vi har bare én scene hvor du kan prøve deg som vokalist i et proft band. Hos JM Norway kan du henge backstage før skal skal opp på scenen og synge så høyt du bare orker sammen med profesjonelle musikere!

   

  Mer info
 • 15
  Søppeldykking

  Søppeldykking

  Norges Dykkeforbund

  Vi vet at dere som kommer til Verdens Kuleste Dag er opptatt av å ta vare på Jorda. Dere vil ikke ha plast i havet! Det vil ikke Norges Dykkeforbund heller. Derfor har de med seg et gigantisk oppblåsbart badebasseng og skal vise deg hvordan du kan ta opp søppel som har havnet i vannet. Her kommer du til å bli våt!

  Mer info
 • 16
  Dans

  Dans

  Den Norske Opera & Ballett

  Det eneste du trenger for å danse sammen med Den Norske Opera & Ballett er deg selv! Kom og lær av de som virkelig kan det!

  Mer info
 • 17
  Vær en forsker

  Vær en forsker

  Hvorfor det?

  Det er ingen tvil om at barn er mye flinkere enn voksne til å spørre om ting. Derfor syns Verdens Kuleste Dag at barn burde få prøve seg som forskere. Hos Hvorfor det? får du hjelp til å komme i gang!

  Mer info
 • 18
  Stolpejakt

  Stolpejakt

  Lillomarka orienteringslag

  Over hele festningen har orienteringsløperne fra Lillomarka gjemt stolper. Disse skal du forsøke å finne! Finner du alle 10 er du jammen god. Du får selvfølgelig et kart til hjelp, men du er nødt til å bruke hodet litt, altså.

  Mer info
 • 19
  Sommersnowboard

  Sommersnowboard

  Snowboardforbundet

  Verdens Kuleste Dag liker at vi kan ha litt vinter også om sommeren. Snowboard er derfor en like naturlig del av festivalen som 20 grader pluss!

  Mer info
 • 20
  Capoeira

  Capoeira

  Tøyen Sportsklubb

  Visste du at Capoeira er en idrett som stammer fra slavetiden i Brasil? Det er en slags blanding av dans, kampsport og akrobatikk og er like nydelig å se på, som det er gøy å være med på. Det er Tøyen sportsklubb som viser deg hvordan det skal gjøres.

  Mer info
 • 21
  Bryting

  Bryting

  Norges Bryteforbund

  Du trenger ikke en egen brytedrakt for å bryte, men du trenger en matte. Og det har selvfølgelig Norges Bryteforbund med seg til Verdens Kuleste Dag. Ikke nok med det, her skal du få se hvor sterk du er i håndbak!

  Mer info
 • 22
  Spill bordtennis

  Spill bordtennis

  Norges Bordtennisforbund

  Verdens Kuleste Dag syns at et bord funker til mer enn bare å sitte rundt. Vi elsker å danse på bordet og vi elsker å spille tennis på bordet. Derfor er vi så glade for at Norges bordtennisforbund kommer for å lære deg de kuleste triksene.

  Mer info
 • 23
  Verdensrommet

  Verdensrommet

  Norsk Astronomisk Forening og Solobservatoriet på Harestua

  Verdensrommet er det største rommet i verden (flaks at du slipper å rydde det!) og er fullt av mysterier. Sorte hull, for eksempel, hva er det? Dette, og masse mer, skal astrofysikerne fra Solobservatoriet på Harestua og Norsk Astronomisk Selskap forklare deg.

  Mer info
 • 24
  Jakten på artene

  Jakten på artene

  Sabima

  På Verdens Kuleste Dag kan du gå på jakt! Ikke med våpen, selvfølgelig, men med øynene. Sabima har gjemt en rekke dyrearter rundt forbi, og de skal du forsøke å finne! Sabima er her for å fortelle deg om samspillet i naturen og målet er at du skal forstå litt mer om hvorfor det er så viktig å ta vare på alle dyreartene våre.

  Mer info
 • 25
  Gå på slakk line

  Gå på slakk line

  Den Norske Turistforening

  Den Norske Turistforening er ikke en forening for turister, men er en forening som jobber for at du og jeg skal være mer ute! På Verdens Kuleste Dag skal de ta deg med en liten tur i skogen. Nesten, i hvert fall. De setter opp slakk line mellom trærne og du kan forsøke å gå på den!

  Mer info
 • 26
  Amerikansk fotball

  Amerikansk fotball

  Oslo Vikings

  Alt er større i USA. Det gjelder fotball også, så klart. Verdens Kuleste Dag gir deg muligheten til å teste nettopp amerikansk fotball og det er stjernene fra Oslo Vikings som skal servere deg et kræsjkurs.

  Mer info
 • 27
  Kajakk på land

  Kajakk på land

  Oslo Kajakklubb

  Se for deg å sitte i en kajakk og gli utover vannet. Det høres fint ut, sant? Før man gjør det, er det smart å tørrtrene. På Verdens Kuleste Dag får du sjansen til nettopp det!

  Mer info
 • 28
  Bygg plankehytte

  Bygg plankehytte

  Skogselskapet

  Bæng! Bæng! Bæng! Hos Skogselskapet får du hjelm, hammer, spiker og planker. Sammen skal dere bygge en gigantplankehytte!

  Mer info
 • 29
  Bang-streng-plingstrumentet

  Bang-streng-plingstrumentet

  Drivhuset

  Barn skjønner ofte noe som ikke alle voksne gjør: Man trenger ikke musikkinstrumenter for å lage musikk! Alle ting har sin egen lyd, bare man slår og banker på dem. Drivhuset kommer til Verdens Kuleste Dag med stokker, rør, metall, strenger og lydmaskiner og til sammen blir dette et kjempeinstrument! De kaller det bang-streng-plingstrumentet.

  Mer info
 • 30
  Prøv deg som orkesterdirigent

  Prøv deg som orkesterdirigent

  Dextra Musica

  Svisj! Svusj! Dirigentpinnene skal få kjørt seg når du går opp på scenen sammen med et orkester i fullformat. Som om ikke det var nok, på scenen står det også et band med vokalist! Nå får du sjansen til å teste ut dine dirigentskills, og musikerne står klare til å adlyde dine minste vink.

  Mer info
 • 31
  Dukketeater

  Dukketeater

  Sentralen

  Sentralen er Sparebankstiftelsen DNBs kulturhus i Oslo og på Verdens Kuleste Dag tar de med seg et lite utvalg av sitt barneprogram. Inne i en garasje i området som heter Smuget skal de sette opp en en liten scene og der vil du finne dukketeater med en gjeng frekke fugler.

  Mer info
 • 32
  Frittgående klovner

  Frittgående klovner

  Sykehusklovnene

  Sykehusklovnene kommer til Verdens Kuleste Dag! Vanligvis finner vi klovnene rundt omkring på sykehus, der de muntrer opp barna som trenger det aller mest.

  Mer info
 • 33
  Livet i fjæra

  Livet i fjæra

  Våtmarksenterne på Ilene, Nordre Øyeren og Oslo (Østensjøvannet og Lilløyplassen)

  Verdens Kuleste Dag har sin egen våtmark! Ved karpedammen kan du lære masse om hvordan dyre- og plantelivet er på grensen mellom sjø og land.

  Mer info
 • 34
  Dreieverksted

  Dreieverksted

  Norges Husflidslag

  Tredreiing er noe man dreiv med i gamle dager og det er skikkelig gøy! Derfor kommer Norges Husflidslag til Verdens Kuleste Dag med dreiebenker og kjempeflinke håndverkere til å hjelpe deg.

  Mer info
 • 35
  Tomatparty

  Tomatparty

  Norsk smaksskule

  Det bli itj fæst uten ketchup! Og ketchup, det lager vi av tomater. Men hva i alle dager smaker en tomat, egentlig? Søtt eller surt? Dette vil Norsk smaksskule fortelle deg alt om. Kom og sett tenna i en saftig tomat!

   

  Mer info